Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Dit jaar reikt het RAB (Radio Advies Bureau) voor de achtste keer de Radio Advertising Awards uit. De uitreiking vindt plaats op donderdag 29 juni 2017, op het terrein van Thuishaven in Amsterdam. Tijdens het evenement worden vier vakprijzen uitgereikt waarvoor kan worden ingezonden. Een deskundige jury beoordeelt de longlist en nomineert per categorie de beste inzendingen.

Voor de volgende categorieën kan worden ingezonden: radiocommercial van het jaar, branded content campagne van het jaar, radiospecialiste van het jaar en radioadverteerder van het jaar.

Er is een vijfde vakprijs en dat is radioreclamebureau van het jaar. Deze award wordt toegekend aan het reclamebureau dat zich onderscheidt door een speciale bijdrage aan radioreclame te leveren én aan de ontwikkeling van het vak. Door het ontwikkelen van radiocommercials die de luisteraar niet verstoort in het luisterentertainment of waarbij het bureau in staat is om méér bij luisteraars te bereiken.

En dan er is de publieksprijs waarvoor het hele jaar al voorrondes worden gehouden. Voor deze voorrondes kan ook worden ingezonden. Neem hiervoor contact op met RAB.

Inzenden kan tot 7 juni 2017
Inzenden voor de verschillende categorieën kan via de website van het RAB. Voorwaarde voor deelname is dat het radiowerk - voor het eerst - te horen is geweest op de Nederlandse radio tussen 1 mei 2016 en 1 juni 2017.

De radiocommercials worden door een deskundige jury beoordeeld op creativiteit, uniciteit en effectiviteit. Dit betekent dat er op een creatieve manier gebruik is gemaakt van de mogelijkheden van radio, dat de boodschap uniek is en bij de afzender past en dat de radiocommercial de gewenste reactie oproept.

Donderdag 29 juni: de uitreiking van de awards
Het RAB reikt de jaarprijzen uit op donderdag 29 juni op het festivalterrein Thuishaven in Amsterdam. Het RAB radiofeest biedt een dynamisch en veelzijdig programma met als hoogtepunt natuurlijk de uitreiking van de awards! Kom ook en meld je hier aan.