Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

Radioreclame is een erg effectief middel om je doelgroep te bereiken. Met de radiozenders van de publieke omroep bereik je zowel het grote publiek als specifieke doelgroepen. Marktleider NPO Radio 2 heeft bijvoorbeeld een breed publiek (25-67 jaar) terwijl FunX veel jonge luisteraars in grote steden bereikt. Maar waar start je als je een radioreclame wilt inzetten bij de publieke omroep en hoe zorg je voor een effectieve radiocampagne bij Ster?

Kom in contact

Kees-Jan van Ruler

commercieel adviseur

Kees-Jan van Ruler

commercieel adviseur

Kees-Jan van Ruler

commercieel adviseur

Kom in contact

Starten met radioreclame

Bij Ster kun je adverteren op radiozenders van de publieke omroep. Op het hele en halve uur, voor en na het nieuws, is er een reclameblok. En die blokken zorgen voor impact en herkenbaarheid van je merk. Dit door de relatief lage hoeveelheid reclames per blok en hoge acceptatie bij de luisteraars. 

Als je wilt starten met een radioreclame, is het belangrijk om eerst een radiospot te (laten) ontwikkelen. Zeker weten dat je radiocommercial het beoogde effect bereikt? Laat je radioreclame testen door onze Ster AdMeasure. Met de inzichten uit het onderzoek kun je de reclame optimaliseren voor een nog betere radiocampagne. Zodra je een effectieve spot hebt, kun je reclameruimte inkopen. 

Voordelen radioreclame bij ster

Het inzetten van radioreclame bij Ster heeft vele voordelen. Wij denken graag met je mee over hoe we een succesvolle radiocampagne kunnen starten. Daarnaast profiteer je van nog meer voordelen:

  • Wekelijks 7,3 miljoen luisteraars
  • Snel veel contactmomenten met je doelgroep
  • Relatief lage productie- en uitzendkosten
  • Geen zapmedium, dus lange luistertijden
  • Snel inzetbaar en flexibel
  • Campagne mogelijk vanaf € 10.000

speciale doelgroepen en mogelijkheden radioreclame

Richt je je op de massa of een specifieke doelgroep zoals jongeren of senioren? Bekijk dan onze pagina over de verschillende doelgroepen. Voor goede doelen, culturele en literaire instellingen kent Ster speciale mogelijkheden met diverse voordelen.

Kosten radioreclame bij de publieke omroep

Een radiocampagne bij Ster is mogelijk vanaf € 10.000. Radio is een heel toegankelijk medium om op te adverteren. De advertentiekosten zijn o.a. afhankelijk van je spotlengte en het moment van uitzending. Ster heeft diverse inkoopmogelijkheden voor reclame. Voor meer informatie over de kosten van radioreclame kun je hier terecht.

Wil je het effect van je radioadvertenties vergroten? Dan kun je tv toevoegen aan je media-inzet.

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen. De prognose is o.b.v. (kijk-/ luistercijfer)data uit 2022.

Aan de slag met jouw radioreclame

Onze accountmanagers helpen jouw organisatie graag met een mediaplan die aansluit bij jullie doelstellingen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Gelijk aan de slag met het inkopen van een campagne? Ga dan naar onze Ster Klantportal. De gebruiksvriendelijke tool biedt inzicht in jouw campagnes. Van uitzendschema's tot campagne-overzicht, van facturen tot het direct aanvragen van campagnes: de Ster Klantportal biedt het allemaal. 

Groots effect met jouw radiocampagne

Hoe maak je een commercial die bijdraagt aan jouw merkdoelstellingen? In onze whitepaper 'Groeien met radioreclame' lees je wat de effecten zijn van een radiospot op doelstellingen zoals merkbekendheid, boodschapoverdracht, imago en koopintenties. Download het onderzoek en lees al onze tips en tricks voor het creëren van een radiocommercial.

Meer weten?

Meer weten?

Mark Kock

accountmanager
+31 35 672 55 37 mark.kock@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.

Lees meer over de tarieven en het bereik van radioreclame

Wat kost een radiocampagne bij de publieke omroep?

Begin met reclame en bereik meer