Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Voor de Paasdagen mochten we even proeven van het zomergevoel. De lekkere temperaturen zijn helaas alweer weggezakt, tot soms zelfs onder het vriespunt. Gelukkig mogen we 21 juni de meteorologische zomer verwelkomen en dat is dichterbij dan je denkt. En, juist omdat het zulk koud snertweer is, denk ik alvast graag een beetje vooruit.

Ster hartje zomer zul je vaker gaan horen! Veel festivals, sportactiviteiten en mooie programma's passeren de revue. Dus ook tijdens de wisselvallige zomerdagen is er genoeg (terug) te kijken op de buis, tablet of smartphone. Dat is goed nieuws voor m’n broertje, want de zomerprogrammering van
NPO Zapp(elin) is er dit jaar ook een om over naar huis te schrijven. Het populaire SpangaS houdt een break, maar het minstens zo populaire programma Brugklas knalt lekker door. Had ik al gezegd dat dit programma maar liefst 6,5 miljoen keer gestreamd is in het afgelopen kwartaal? Inderdaad, Brugklas is hot.

Mijn 13-jarige broertje - net de brugklas ontgroeid - is ook fan. Toen ik hem vroeg waarom, antwoordde hij koeltjes dat hij dat alleen maar doet zodat hij “mee kan praten”, maar hij vindt alles wel "echt herkenbaar". Ik denk dat precies dát de kracht is van zo'n programma. Pesterijen, verboden liefdes, social media, vluchtelingen, nare ziektes, maar met name de gedeelde onzekerheid van deze levensfase. Dat laatste punt heb ik overigens niet uit zijn mond gehoord hoor. Want dat is natuurlijk niet stoer genoeg.

En naarmate hij ouder wordt, krijgt hij steeds vaker door dat het gaat om imago-management. Bij een veranderd imago behoort een ander kijkpatroon. Momenteel bevindt mijn broertje zich in de transitiefase van Brugklas naar Checkpoint. Een programma dat beter past bij z'n coole image. "Een beetje dingen opblazen", vertelde hij. In naam van de wetenschap natuurlijk, maar dat maakt hem niets uit. Uitproberen en laten knallen, dat is wat telt. #yolo

Geschreven door: Sietske Steenbeek