Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

De Oudejaarstrekking-campagne van de Staatsloterij is de laatste jaren een echte december-traditie geworden. Na hondje Frekkel (2018), egeltje Freddie (2019) en katje Frummel (2020) was de grote vraag natuurlijk: wie wordt de hoofdrolspeler in de campagne van dit jaar?

Fritsie

Fritsie is een houten koekoeksvogeltje dat in een klok woont. Op een dag merkt zijn baasje dat Fritsie ongelukkig is. Zijn baasje wil graag helpen, maar hoe? Hij schakelt de hulp in van een klokkenmaker, meubelmaker en zelfs een dierenarts, maar niemand kan hem helpen. Uiteindelijk belandt onze man met zijn klokje in een koffietentje waar Fritsie per toeval een zeer charmante koekoeksklok-vogel ontmoet. Fritsie leeft op en het wordt nog mooier als de serveerster de klok aan het baasje van Fritsie geeft. Als dank laat hij op zijn beurt zijn Oudejaarslot achter voor de serveerster.

Deel je geluk

‘Geluk is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het deelt’. Het is een bekende spreuk dat op menig tegeltje staat. Vanuit deze gedachte werd een nieuwe invulling gegeven aan ’30 miljoen is de op één na mooiste prijs’, de gedachte achter de Oudejaarscampagnes van de laatste jaren.

Een andere draai

Na drie jaar lang de hoofdrol te geven aan echte dieren, wilde Staatsloterij dit jaar een vernieuwende stap maken. De keuze viel op een houten vogeltje dat door animatie een vleugje magie kreeg. Ook qua muziek werd een andere weg ingeslagen. Speciaal voor deze reclame maakten de Nederlandse topband HAEVN en wereldster Birdy het nummer Open Hearts. Een unieke samenwerking die werkte als versterker van de Deel je geluk-boodschap. Binnen 3 weken scoorde de track ruim 500.000 streams op Spotify.

Stem op fritsie

Ben jij ook koekoek van onze Fritsie? Help hem dan aan een Gouden Loeki en stem! Dat zou Fritsie nóg gelukkiger maken.

Stemmen op Fritsie kan tot 20 februari via www.stergoudenloeki.nl of door te bellen naar 0909-8860. De winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt op 25 februari bekend gemaakt om 21:30 uur tijdens een feestelijke uitzending op NPO 1.

Deze blog is geschreven door de Staatsloterij en TBWA\NEBOKO

Heb jij al gestemd?

Tot en met 20 februari kan je stemmen op jouw favoriete commercial! Wie moet er van jou met de felbegeerde prijs vandoor? Breng nu jouw stem uit via www.stergoudenloeki.nl of door te bellen naar 0909-8860. De winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt op 25 februari bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitzending van Omroep MAX om 21:30 uur op NPO 1.

Heb jij al gestemd?