Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Guus heeft een ernstige spierziekte en is kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren. Zijn strijd is op indrukwekkende wijze in beeld gebracht en heeft veel mensen in Nederland geraakt. Het verhaal van Guus, gemaakt door Spieren voor Spieren en WeFilm, is genomineerd voor een Ster Gouden Loeki.

Met geld kun je versnellen

Spieren voor Spieren is ruim 20 jaar geleden opgericht door prominenten uit de topsport, waaronder het Nederlands Elftal van 1998. De missie van Spieren voor Spieren is om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Behoorlijk ambitieus en mede dankzij heel veel bedrijven, die onze kernwaarden delen zijn we gezamenlijk in staat gebleken om processen te versnellen. Met het geld dat is opgehaald door mensen die voor ons in actie zijn gekomen is er geïnvesteerd en zijn er nu doorbraken in de medische wereld. Er zijn steeds vaker behandelingen mogelijk. En dat betekent goed nieuws voor heel veel kinderen met een spierziekte.

Guus zijn verhaal

De beste manier om te begrijpen wat Spieren voor Spieren doet, en voor wie we het doen, is door onze kind-ambassadeurs te ontmoeten. Kinderen met een spierziekte zijn vaak harstikke vrolijk, spontaan en optimistisch. Kinderen zoals Guus. Toen wij hoorden dat Guus aan een baanbrekende behandeling mocht beginnen in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht was dat ongelofelijk goed nieuws. Eindelijk! Dit hadden we, mede dankzij heel veel trouwe gevers die ons steunen, voor elkaar gekregen. Guus zijn behandeling sloeg aan. Snel daarna kon hij zelfs zwemmen. Een prachtig verhaal, dat we moesten delen met onze gevers! Maar hoe doe je dat?

Spieren voor Spieren Gala 

WeFilm heeft alle beelden die Guus zijn verhaal illustreren samengebracht tot een indrukwekkende film die wij konden laten zien tijdens het jaarlijkse Spieren voor Spieren Gala. WeFilm heeft ons heel veel vragen gesteld en daarna zijn ze met Guus en zijn ouders gaan praten. Toen ontdekten zij dat Valentine, de moeder van Guus, video’s had gemaakt vanaf zijn geboorte tot aan de vele ziekenhuisbezoeken. Eindelijk konden we de impact van een spierziekte op een gezin uitleggen.

En toen kwam Corona

En toen was daar ineens de corona crisis. Alles werd afgezegd, ook ons gala ging niet meer door. Op dit soort momenten halen we inspiratie uit de kinderen met een spierziekte die ons, elke keer weer, herinneren om vooral te blijven kijken naar wat nog wél kan. En dus hebben we, voor het eerst in de geschiedenis van Spieren voor Spieren, een eigen fondsenwervende campagne opgezet. Met de film van Guus, waarbij zijn strijd symbool staat voor de strijd van alle 20.000 kinderen met een spierziekte. Onze allereerste fondsenwervende campagne, was een feit, mede dankzij corona én de mindset van onze kinderen.

Stem op Guus

Vind jij Guus ook een held? Help hem dan aan een Gouden Loeki! Je kunt nog tot dinsdag 23 februari, 12.00 uur op Guus stemmen via www.stergoudenloeki.nl.

Door: Minke Booij

Spieren voor Spieren

Heb jij al gestemd?

Tot en met 23 februari kan je stemmen op jouw favoriete commercial! Wie moet er van jou met de felbegeerde prijs vandoor? Breng nu jouw stem uit via www.stergoudenloeki.nl of door te bellen naar 0909-8860. De winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt op 3 maart bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitzending van Omroep Max om 21:35u op NPO 1.

Stem direct!