Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
De vakjury heeft bepaald welke 12 commercials doorgaan naar de laatste, allesbepalende publieksstemming voor de Ster Gouden Loeki Aller Tijden.

De vakjury heeft bepaald welke 12 commercials doorgaan naar de laatste, allesbepalende publieksstemming voor de Ster Gouden Loeki Aller Tijden. Dé prijs voor de populairste en meest memorabele tv-commercial uit 50 jaar Ster en de prijs die Ster uitreikt ter ere van haar 50-jarig jubileum. Een representatief en onafhankelijk publiekspanel beoordeelt deze top 12, waaruit de absolute nummer 1 naar voren komt. De eervolle Ster Gouden Loeki Aller Tijden wordt 25 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam uitgereikt.

Dit zijn de laatste 12 genomineerden, op alfabetische volgorde van de titel van de commercial:

Titel commercial Jaartal Adverteerder Reclamebureau
Bommetje 1997 Melkunie Lowe Kuiper & Schouten
Der Rudi 2002 Heineken TBWA\NEBOKO
Goeiemoggel 2007 KPN N=5
Klok 1989 Centraal Beheer Achmea DDB
Lekker lang bellen 2012 Telfort N=5
Met de Fiat Panda lach je iedereen uit 1983 Fiat PMSvW
Olifant 1996 Rolo Ammirati Puris Lintas
Petje Pitamientje 1985 Calvé Pindakaas JWT
Pietertje 2010 Calvé Pindakaas Alfred International
Stoplicht 1996 Fruit Joy Lowe Kuiper & Schouten
Walk-in-fridge 2009 Heineken TBWA\NEBOKO
Zwanen 1995 KLM PMSvW


Deze commercials zijn volgens de jury, onder voorzitterschap van Barbera Wolfensberger, ‘gegrift in ons collectieve geheugen, bepalend voor een tijdperk en pareltjes die de tand des tijds glansrijk doorstaan hebben’.

Alle genomineerden zijn te bekijken op stergoudenloekiallertijden.nl Een compilatie van de 12 commercials is donderdag 5 november te zien in het Ster-reclameblok om 22.50 uur op NPO 1.

Totstandkoming Ster Gouden Loeki Aller Tijden
Een onafhankelijk publiekspanel van GfK nomineerde 50 tv-commercials. De vakjury heeft de top 12 bepaald. De eindstem is weer voor het publiek. Een groot publiekspanel van GfK beoordeelt de 12 overgebleven commercials, waarna duidelijk wordt wie de Ster Gouden Loeki Aller Tijden wint.
publiek.