Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Nu de inkoop voor het vierde kwartaal is geopend, blikt NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes in een speciaal gastblog voor Ster alvast vooruit op hét radio-evenement van het jaar, de Top 2000:

De Top 2000 gaat door…..     

…. zo stond in de kop van een interview met Peter de Vries, de zendermanager van NPO Radio 2, in het AD van begin augustus. Ik werd blij van dat zinnetje. Pffffff, eindelijk iets dat wél doorgaat, in een tijd waarin voor het ene na het andere evenement het doek valt.

De Top 2000 is nooit hetzelfde. Ieder jaar zijn er subtiele verschillen ten opzichte van de jaren ervoor. Een andere nummer 1? Nieuwe binnenkomers? Liedjes die verdwijnen uit de lijst? Veel luisteraars en stemmers van de Top 2000 hebben een turbulente tijd achter zich. Zorgen om de gezondheid van familie en vrienden, zorgen om werk en financiën. Niets lijkt soms wat het een jaar geleden was en dat zal dit jaar in de lijst terug te horen en te zien zijn. Een eerste voorspelling? Nou, laat ik het zo zeggen: 'Roller Coaster' van Danny Vera past gek genoeg nog meer bij dit bizarre jaar dan bij het vorige… Dus als er een nieuwe nummer 1 moet komen, dan weet ik het wel.

Een eerste voorspelling? Nou, laat ik het zo zeggen: 'Roller Coaster' van Danny Vera past gek genoeg nog meer bij dit bizarre jaar dan bij het vorige…

Wouter van der Goes

Radio-dj NPO Radio 2

Muziek speelt tijdens iedere crisis een grote rol. Het geeft verlichting, plezier, herinnering. Maar ook hoop, liefde en allemaal andere emoties die we in deze rare dagen goed kunnen gebruiken. Wij zijn intern al druk met onze Top 2000. Sowieso is het bizar om in de zomer al na te denken over de laatste week van december maar voor ons is dat inmiddels gesneden koek. De mindset is overduidelijk: het gaat om wat wél kan en niet om wat onmogelijk is geworden.

We gaan zorgen voor een magische week bij Beeld & Geluid.

Wouter van der Goes

Radio-dj NPO Radio 2

Dus: we hebben een Top 2000 stemweek in de eerste week van december. Er zal een Top 2000 café zijn. We gaan zorgen voor een magische week bij Beeld & Geluid. En uiteindelijk hebben we het allerbelangrijkste: een prachtige laatste week van 2020 met de 2000 meest favoriete en mooiste nummers van alle Nederlanders. Sterker nog, laten we er de mooiste, beste en vrolijkste editie ooit van maken. Ik denk dat veel mensen niet kunnen wachten om dit jaar af te sluiten. En 1 ding is zeker: Corona maakt veel kapot. Maar 2000 van de mooiste liedjes op NPO Radio 2 krijgt zelfs dit virus niet stuk.

Het Top 2000-aanbod Interesse?

Inzetten rondom de Top 2000 en meegenieten van de mooie muziek, hoopgevende emoties én het grote bereik? Dat kan met ons speciale Top 2000-pakket.

Bekijk het aanbod en de voorwaarden hier. Direct in actie komen? Neem kosteloos en vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. 

Foto Wouter van der Goes: Linda Stulic 

Foto Top 2000 café: Jasper Heppener