Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

Hier vind je het laatste nieuws over Ster, inhoudelijke blogs over reclame en onze persberichten.

342 resultaten gevonden
342 resultaten gevonden

Start vernieuwde NMO Kijkonderzoek

| Blog

Op maandag 28 augustus start de eerste officiële meting van het vernieuwde kijkonderzoek, als onderdeel van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Naast het vernieuwde NMO Luisteronderzoek dat begin dit jaar werd geïntroduceerd is het kijkonderzoek de volgende...

Klantcase: hoe het Fries Museum meer bezoek genereerde met een multimediacampagne bij Ster

| Nieuws

Online adverteren bij Ster is enkel beschikbaar voor partijen van algemeen nut. Dit biedt mooie, exclusieve kansen voor deze organisaties. Zo trok het Fries Museum meer bezoek naar zijn tentoonstelling met inzet van televisie, radio én online video bij...

3 redenen waarom een ondertitelde commercial een goed idee is

| Blog

Je tv-commercial ondertitelen? Wellicht heb je er nog nooit bij stilgestaan. Ondertiteling blijkt namelijk helemaal niet zo gebruikelijk. Bij de NPO is vrijwel het hele aanbod ondertiteld volgens door de NPO gestelde, strenge eisen. Dat geldt ook voor...

Ster Gouden Loeki

Tweede Ster Gouden Loeki-kwartaalwinnaars van 2023 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het tweede kwartaal van 2023 zijn bekend! Albert Heijn, Calvé, Centraal Beheer, CliniClowns, Dove, Lidl, McDonald's, Ministerie van Defensie, Toyota en WWF maken kans op de Ster Gouden Loeki 2023. 

Een halfjaar NMO-luisteronderzoek: vijf bevindingen

| Blog

Begin dit jaar startte het nieuwe NMO-luisteronderzoek, als onderdeel van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Vanaf dat moment worden de luistercijfers voor de Nederlandse radiozenders op een nieuwe manier gemeten. Wat kunnen we na een halfjaar leren...

Ben jij klaar voor de sportzomer van 2023?

| Blog

Het lijkt wel elk jaar raak, want ook deze zomer staat weer bol van de (top)sport! Kansen voor Oranje bieden ook kansen voor jouw merk. Benieuwd hoe jij kan scoren deze zomer?

Oud-directeur Chris Smeekes (96) overleden

| Nieuws

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oud-directeur Chris Smeekes. Hij is op 29 april op 96-jarige leeftijd overleden.

Ster Gouden Loeki

Eerste Ster Gouden Loeki kwartaalwinnaars van 2023 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het eerste kwartaal van 2023 zijn bekend! Albert Heijn, Bol.com, Interpolis, Jumbo, KPN, Kruidvat, PLUS Supermarkt, SIRE, TWIX en Volkswagen maken kans op de Ster Gouden Loeki 2023. 

Ster realiseert 49 miljoen euro meer dan begroot, maar luidt noodklok

| Persbericht

Ster heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van 232 miljoen euro, waarvan Ster 217 miljoen euro heeft kunnen afdragen aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ter begunstiging van de mediabegroting van de publieke omroep. Dat is 49 miljoen...

Staatsloterij en TBWA\NEBOKO winnen de Ster Gouden Loeki!

| Persbericht

De winnaars ontvingen de prijs donderdagavond tijdens een feestelijk evenement in Amsterdam uit handen van onze salesmanager Sabrina Pieters. De zilveren en bronzen award waren respectievelijk voor Centraal Beheer en KPN.

Ster Gouden Loeki

Dit zijn de 10 finalisten van de Ster Gouden Loeki 2022

| Nieuws

De finalisten van de Ster Gouden Loeki 2022 zijn bekend! Centraal Beheer, CliniClowns, KPN, Kruidvat, KWF, McDonald's, PLUS Supermarkt en de Staatsloterij maken kans op de felbegeerde publieksprijs.

NPO Radio 2 ook in nieuwe meetmethode marktleider

| Nieuws

NPO Radio 2 is ook in de eerste maand van 2023 de grootste zender van Nederland in de doelgroepen 13+ en 25-67. Dat blijkt uit de luistercijfers over de maand januari van het Nationaal Media Onderzoek.  

Eerste publicatie NMO Luisteronderzoek

| Nieuws

Op 1 februari 2023 zijn de eerste resultaten van het volledig vernieuwde luisteronderzoek openbaar gemaakt. Het NMO geeft aan dat hiermee een lang gekoesterde wens van alle betrokkenen – adverteerders, mediabureaus en publishers – in vervulling gaat.

NPO Radio 2 voor vijfde jaar op rij best beluisterde zender

| Nieuws

NPO Radio 2 was in 2022 voor de vijfde keer achtereenvolgend de best beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van de NPO. In de luistercijfers van november en december van het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) gaat de zender daarnaast...

Laatste Ster Gouden Loeki kwartaalwinnaars van 2022 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het laatste kwartaal van 2022 zijn bekend! Albert Heijn, Alzheimer Nederland, HEMA, Het Vergeten Kind, Kruidvat, Old Amsterdam, PLUS Supermarkt, Snickers en Staatsloterij maken kans op de Ster Gouden Loeki 2022.

NMO introduceert transitie-indexen voor nieuw luisteronderzoek

| Nieuws

Op 1 januari start het nieuwe Nationaal Luister Onderzoek, als onderdeel van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Vanaf dat moment worden de luistercijfers voor de Nederlandse radiozenders op een nieuwe manier gemeten, wat mogelijkheden biedt voor het...

Luistercijfers: NPO Radio 2 gaat Top 2000 in als grootste zender

| Nieuws

NPO Radio 2 versterkt het marktleiderschap in 10+ en NPO Radio 4 en 5 hebben de hoogste cijfers in 55+ dit jaar. Dat blijkt uit de luistercijfers van oktober en november die vanmorgen door het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Creatie, context en combineren: 3 c’s voor meer aandacht voor je campagne

| Blog

Aandacht is essentieel voor een goede campagne. Maar hoe val je als merk op zodat je naamsbekendheid, boodschapoverdracht en koopgedrag kan stimuleren? Tijdens MarketingLive presenteerde Sheng Song, research consultant bij Ster, 3 c’s die merken helpen...

NPO Radio 2 Adverteren

Luistercijfers: NPO Radio 2 pakt marktleiderschap terug in 10+

| Nieuws

NPO Radio 2 heeft het marktleiderschap terug in handen. Dat blijkt uit de luistercijfers van september en oktober die vanmorgen door het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Derde Ster Gouden Loeki kwartaalwinnaars van 2022 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het derde kwartaal van 2022 zijn bekend! Bol.com, Centraal Beheer Achmea, Dierenbescherming, Fiat, Hello TV, Jumbo, KPN, McDonald's, Samen Dementievriendelijk en Texels maken kans op de Ster Gouden Loeki 2022.