Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
De radiozenders van de NPO vieren dinsdag 27 april uitgebreid Koningsdag. Van het bezoek van de koning aan Eindhoven tot aan live optreden en veel muziek van eigen bodem. We hebben het programma voor je op een rij gezet.

NPO Radio 1

Spraakmakers (9.30 uur tot 11.00 uur) staat in het teken van een 'ode aan het feest'; over het belang van feestvieren en het gemis aan feest en de (fysieke) nabijheid van andere mensen.

Daarna volgt NOS Koningsdag (van 11.00 tot 13.00 uur), gepresenteerd door Jort Kelder en Simone Weimans met een uitgebreid verslag van het bezoek van de koning aan Eindhoven. Verslaggever Marc Robin Visser maakt met rapper Fresku een altneratieve tour door dezelfde stad.

Van 13.00 uur tot 14.00 gaat De Nieuws BV terug in de tijd. Hoe vierde Nederland deze dag in de tijd van Koningin Wilhelmina? De tijd van de 'roaring twenties'. 

 

NPO Radio 2 Dag van de Nederlandse popmuziek

NPO Radio 2 staat dinsdag vanaf middernacht 24 uur in het teken van De Dag van de Nederlandse Popmuziek. Door de dag heen is er live muziek te horen van Nona, Alain Clark, Douwe Bob, Chef'Special, Blaudzun, Son Mieux en Wies, die optreden op Paleis het Loo in Apeldoorn.

NPO Radio 3FM

NPO 3FM doopt de Jorien Karaokemachien om in de 3FM Karaokemachien: van 09.00 tot 19.00 uur kunnen luisteraars meezingen met Koningsdag-karaokeknallers en zo hun eigen Koningsdagfeestje bouwen.

NPO Radio 4

Maatwerk (14.00 uur tot 16.00 uur) houdt op Koningsdag de Maatwerk vrijmarkt. In de uitzending kunnen mensen muzikale zaken aanbieden waar ze graag iemand anders blij mee maken, zoals cd's, bladmuziek of instrumenten. Presentatie is in handen van Sander Zwiep.

NPO Radio 5 Muziek van eigen bodem

NPO Radio 5 draait de hele dag muziek van eigen bodem, van The Cats tot Miss Montreal, van Willeke Alberti tot Danny Vera. ook viert radio-icoon Tineke de Nooij tussen 12.00 - 14.00 uur haar verjaardag tijdens een speciale uitzending van de TinekeShow. De NPO Radio 5-presentatrice wordt op dinsdag 27 april 80 jaar. 

NPO Funx

NPO FunX zendt van 12.00 tot 18.00 uur Made in Holland 100 uit, een top 100 met uitsluitend Nederlands product. De toplijst komt tot stand via de social media kanalen van FunX. Tussen 18.00 en 19.00 uur gooit huis-dj Lucky Jones de volledige lijst in de made in Holland mix. Ook worden FunX-luisteraars uitgedaagd hun favoriete tracks te herkennen zoals zij ze nog nooit eerder hebben gehoord: gespeeld op een draaiorgel.

Meer weten?

Meer weten?

Kees-Jan van Ruler

commercieel adviseur
+31 35 672 55 64 kees-jan.van.ruler@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.

Gerelateerd

Luistercijfers: NPO Radio 2 zet marktleiderschap voort