Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

Vanaf 1 januari zal Ster de reclameruimte op 13 regionale tv- radiozenders gaan verkopen voor de nationale adverteerdersmarkt. Ster neemt daarmee de verkoopactiviteiten over van Omroep Reclame Nederland (ORN). Voor adverteerders is hiermee een nog groter publiek via één verkooploket binnen handbereik.

Ster is in 1965 opgericht om de reclameruimte op de kanalen van de Nederlandse publieke omroep te verkopen. De Regionale Publieke Omroepen (RPO) maken net als de NPO deel uit van het publieke bestel. Voor Ster is het daarom een logische stap om het gebundelde regionale aanbod aan het portfolio toe te voegen.  ORN is sinds 1992 de landelijke verkooporganisatie van de regionale omroepen.

Regionale zenders als totaalpakket

Ster start met het verkopen van regionale tv en radio voor de nationale reclamemarkt. In eerste instantie kunnen organisaties dat alleen als totaalpakket voor radio of tv inkopen; een campagne is dan in één keer zicht- of hoorbaar in alle regio’s. Wil je al merk reclame bij een specifieke regio inkopen? Dan kun je net als al het geval was bij de regionale omroep zelf terecht.

Voordelen voor adverteerders

De regionale omroepen zien wat er in de samenleving gebeurt, brengen regionaal nieuws en dragen bij aan een sterkere verbondenheid in de regio. Daarbij zorgt de journalistieke en informatieve content voor een hoge mate van aandacht van luisteraars en kijkers. Naast nieuws hebben ook cultuur en evenementen een prominente plek in het regionale media-aanbod. Denk aan de Nijmeegse Vierdaagse en carnaval - evenementen die voor merken een interessant umfeld bieden. Bovendien staan de 13 regionale omroepen samen garant voor een mooi aanvullend bereik; wekelijks trekken de omroepen gemiddeld 4,4 miljoen tv-kijkers en 2,1 radioluisteraars.

Frank Volmer, algemeen bestuurder Ster: “De toevoeging van regionale zenders aan ons aanbod is heel waardevol en tegelijk heel logisch. Het zorgt voor een mooie, natuurlijke mix met de landelijke zenders en de mogelijkheid om via Ster een nog groter publiek te bereiken.”

Kansen voor regionale omroepen

Ook voor de Regionale Publieke Omroepen is het goed nieuws. De verwachting is dat Ster vanwege schaalvoordelen tegen lagere kosten een hogere opbrengst kan realiseren, waardoor de RPO meer kan investeren in programma’s en journalistiek. 

Frank Eijken, statutair directeur van ORN, kijkt uit naar deze nieuwe stap: “ORN heeft altijd een bijzondere positie op de nationale reclamemarkt gehad. Echter door externe marktontwikkelingen is onze positie niet meer toekomstbestendig. ORN heeft in Ster een stabiele partner gevonden om onze verkoopactiviteiten voort te zetten. Naast de toevoeging van een enorm bereik, geven ook de marketing-en saleskracht alsmede de IT-ontwikkelingen bij Ster - zoals de Ster Klantportal - de huidige ORN-klanten veel voordeel. Door onze verkoopactiviteiten nu aan Ster over te dragen wordt deze nationale inkomstenstroom voor de RPO beter gewaarborgd.”

Meer informatie tijdens online event Ster in 2024

Tijdens het online event ‘Ster in 2024’ op 10 oktober staat Ster samen met presentatrice Welmoed Sijtsma ook stil bij het nieuwe regionale aanbod. Zo is er dan aandacht voor de vraag hoe je als merk regionale reclame kan inkopen bij Ster. Aanmelden kan via: Meld je aan voor Ster in 2024 - Ster reclame.

De zenders

De 13 regionale tv-zenders en radiozenders waar het om gaat zijn: NH Media, RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, Omroep West, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1mburg. Daarnaast wordt ook de lokale tv-zender AT5 aan het portfolio toegevoegd.

Persvraag naar aanleiding van bovenstaand bericht? Neem dan contact op.

Persvraag gericht aan Ster: bekijk onze contactpagina.

Persvraag gericht aan ORN: richt je vraag tot Frank Eijken, statutair directeur van ORN, via frank.eijken@orn.nl.

Meer over Ster

Ster verhuist naar het Media Park

Ster AdMeasure bestaat 15 jaar!

Halfjaarcijfers Ster: 109,5 miljoen euro omzet