Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Vandaag zijn de luistercijfers van december en januari bekendgemaakt. Met mooie cijfers voor NPO Radio 1 en 2. De laatste is marktleider in maar liefst 13 doelgroepen.

NPO Radio 2 blijft groeien. De zender vergroot niet alleen zijn marktleiderschap op 10+ door te stijgen van 17,4% in de vorige meetperiode naar 17,8% in december en januari, maar scoort ook in andere belangrijke doelgroepen. Zo is de Top 2000-zender met maar liefst 20,4% marktleider in de doelgroepen 25-67 en 25-54.

Radio 2 ruim aan kop in 20-49, marktleider in 13 doelgroepen

In de commerciële doelgroep 20-49 staat Radio 2 eveneens aan de top: de zender heeft daar het marktleiderschap in handen met 19,2%, de hoogste score van de zender in deze doelgroep ooit:

En daar houdt het niet op: NPO Radio 2 staat ook bovenaan in de doelgroepen 45-65, 25-59, Business-to-business, Autobezitters, AB1, Boodschappers én nog drie andere doelgroepen. De zender is daarmee marktleider in maar liefst 13 doelgroepen!

Ook NPO Radio 1 stijgt

NPO Radio 2 is niet de enige zender die een stijging laat zien, NPO Radio 1 stijgt eveneens in 10+ naar een marktaandeel van 7,5%. Dit is 0,6% hoger dan in dezelfde meetperiode vorig jaar. Ook in zijn kerndoelgroep (46-67) stijgt de nieuws- en actualiteitenzender: van 7,6% in de vorige luisterperiode naar 7,8% in december en januari.

Radio 5 laat tevens een stijging zien ten opzichte van dezelfde meetperiode vorig jaar: de zender heeft nu een marktaandeel van 5,1%, waar dit een jaar geleden nog 4,1% was. NPO Radio 3FM en 4 zijn de afgelopen luisterperiode stabiel gebleven.

Doe je voordeel met NPO Radio

Jouw merk onder de aandacht brengen bij het grote publiek én je websitebezoek boosten? Denk dan eens aan radio! Radioreclame leidt namelijk tot een toename in zoekgedrag.

En niet zo’n beetje ook: gemiddeld genereert radio-inzet een toename van 29% in search op Google. Dit soort online zoekgedrag dat door een radiocommercial wordt aangedreven, vindt vooral doordeweeks en ’s middags plaats. Wanneer het genereren van websitebezoek je doel is, zijn dit dan ook goede momenten om op radio in te zetten.

Volop kansen in het verschiet

Al met al is radio een medium waar jouw merk van kan profiteren. Ook de komende maanden zijn hier weer volop kansen voor. Zo speelt NPO Radio, goed voor een dagelijks bereik van ruim twee miljoen luisteraars met een interesse in politiek, de komende tijd in op de Tweede Kamerverkiezingen.

Wat kan je verwachten? NPO Radio 1 brengt vanaf 3 maart het campagnenieuws van alle kanten met als eindpunt een uitgebreid verslag van de uitslagenavond, 3FM en FunX slaan de handen ineen met NPO 3 om jongeren naar de stembus te krijgen en Ruud de Wild interviewt lijstrekkers. Lees alles over de kansen voor jouw merk tijdens de aankomende verkiezingen in dit blog.

En dat is niet alles: de komende maanden kunnen we ook genieten van de Filmmuziek Top 50 op NPO Radio 4 en de Week van de Jaren 60 op Radio 5. Benieuwd rondom welke goed beluisterde programma’s jouw merk nog meer kan scoren? Vanaf nu kan je op onze website – naast de tv-programmering - ook een overzicht van alle NPO-radioprogramma’s vinden.

Profiteer van een match tussen mediagedrag en -inzet

Kortom: je kan bij NPO Radio je doelstellingen boosten rondom mooie, goed beluisterde programma’s en zo je merk laten groeien. In 2021 kan dat ook nog eens extra voordelig door gebruik te maken van het logisch aandeel-aanbod: door te zorgen voor een match tussen mediagedrag en -inzet en 25% van je tv- en/of radiocampagne bij Ster in te zetten, betaal je 8% minder. 

Meer weten?

Meer weten?

Denise Rijnvis

accountmanager
+31 35 672 55 27 denise.rijnvis@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.

Meer over NPO Radio

3 redenen waarom de combinatie van radio en tv een goed idee is