Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

Vandaag lanceert Ster haar eerste podcastserie ‘Starten met reclame’ voor ondernemers die de stap naar landelijke reclame willen zetten. In de driedelige serie gaat presentator Splinter Chabot in gesprek met reclame- en media-experts om luisteraars op weg te helpen bij het bedenken, creëren en uitzenden van een effectieve commercial. De eerste aflevering is vanaf vandaag te beluisteren via ster.nl/podcast, Apple Podcasts en Spotify.

Aflevering 1: De eerste belangrijke stappen

In de podcastserie ‘Starten met reclame’ neemt presentator Splinter Chabot ondernemers mee in de wereld van landelijke reclame. In de eerste aflevering duikt hij samen met Yerma Ham, accountmanager bij Ster, en media-expert Patrick Horstman, mede-oprichter van Featly Media, in de kansen en mogelijkheden van reclame. Splinter begeleidt de luisteraar bij de eerste stappen naar een succesvolle landelijke campagne, met de focus op radioreclame. Ter inspiratie komt Mascha van Zwieten, manager communicatie en marketing van Loo van Eck, aan het woord om haar expertise, reclame-ervaringen én resultaten te delen.

Aflevering 2: De creatie van je commercial

Hoe maak je dan zo’n effectieve commercial? In de tweede aflevering spreekt Splinter met Noortje Lankhaar, research consultant bij Ster, en Michel Ouwens, reclamemaker van creatief bureau Double-O over het maakproces. De belangrijkste ingrediënten van een effectieve commercial, zoals pakkende teksten, de juiste muziek en overtuigende stemmen, worden aan de hand van sprekende voorbeelden besproken. Daarnaast worden er waardevolle inzichten gedeeld uit Ster Admeasure, de commercialtest van Ster, die de luisteraar gelijk in de praktijk kan brengen.

Aflevering 3: Optimaal je commercial inzetten

In de derde en laatste aflevering van de serie spreekt Splinter opnieuw met Yerma Ham en Noortje Lankhaar van Ster. Dit maal over de slimme keuzes bij het inzetten van je commercial. Hoe kies je voor een zender, tijdvak of campagneperiode en weet je het meeste uit je doelstelling en mediabudget te halen? Sophie van Gorsel, marketingmanager van Makelaarsland, schuift aan om te vertellen over haar praktijkervaringen en de keuzes die voor het merk tot succes hebben geleid.

Ster Reclamestarter

Maureen Nijssen, specialist marketing & communicatie bij Ster: ‘De podcastserie is onderdeel van ‘Ster Reclamestarter’, een online omgeving waarop tips en tricks te vinden zijn die adverteren makkelijker maken. De stap naar landelijke reclame kan voor organisaties groot voelen en natuurlijk wil je goed weten waar je aan begint en wat het je kan opleveren. In de podcast nemen media-experts van binnen en buiten Ster luisteraars mee in de wereld van radioreclame. Een radiocampagne is vaak sneller en makkelijker opgezet dan je zou denken.’

Naast de podcast is op Ster Reclamestarter een stappenplan te vinden waarin ondernemers stap voor stap inzichten krijgen in wat er allemaal bij een campagne komt kijken. Ook kun je berekenen welke mogelijkheden er zijn met een bepaald budget of inspiratie opdoen uit verhalen van eerdere ‘reclamestarters’. Allemaal met het doel om de stap naar landelijke reclame toegankelijker te maken.

Luister de podcast

De podcastserie is ontwikkeld door Ster in samenwerking met PodWorkz. De eerste aflevering van ‘Starten met reclame’ is vanaf vandaag te beluisteren op ster.nl/podcast, Apple Podcasts en Spotify. De tweede en derde aflevering volgen de aankomende twee weken.  

Persvraag naar aanleiding van bovenstaand bericht? Neem dan contact op.

Meer weten over starten met reclame?

Starten met Reclame

Kickstart jouw campagne met de Ster Reclamestarter

Radioreclame bij Ster