Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

Online reclame inzetten op de NPO-kanalen? Als niet-commerciële partij met een niet-commerciële boodschap (het zogeheten algemeen nut) kun je adverteren op NPO Start en de websites en apps van zenders, omroepen en programma’s. In een paar snelle stappen zetten we samen jouw online campagne in en profiteer je van een groot bereik op een veilig en betrouwbaar netwerk. Denk hierbij aan pre-rolls voor video’s van bijvoorbeeld programma's als 'Van onschatbare waarde', banners op websites zoals NOS.nl of interacteer met de spelers van De slimste mens-app.

Mogelijkheden online reclamecampagnes

Algemeen nut

De inkoopmogelijkheden rondom de online aanbodkanalen van de NPO zijn enkel mogelijk voor niet-commerciële partijen met een niet-commerciële boodschap. Bij Ster hanteren we hiervoor de definitie ‘algemeen nut’.

Het gaat om instellingen met een wetenschappelijk, cultureel, godsdienstig, levensbeschouwelijk, politiek of liefdadig karakter, die een CBF-keurmerk of ANBI-status hebben. Voor campagnes van dergelijke afzenders is er niet alleen ruimte online, maar natuurlijk ook op radio en televisie. Neem contact op voor meer informatie of bekijk deze pagina op onze website.

DISPLAY ADVERTISING NPO

Banners worden op sites en in apps vertoond. We bieden onze klanten exclusieve zichtbaarheid door slechts één banner op een pagina te tonen. Deze aanpak leidt tot een hogere acceptatie van online reclame, een hoge viewability van de banners en meer impact voor je campagne. Voor nog meer impact van je online campagne biedt Ster ook de optie om interactieve banners in te zetten.

Video advertising NPO

Voor video bieden we non-skippable pre-rolls aan van verschillende lengtes met een maximale lengte van 36 seconden. Ster hanteert een maximum van twee pre-rolls voor online video’s. Dit omdat we de kijker een optimale kijkervaring willen bieden en maximale impact van de online video’s willen garanderen. Het leidt tot een hoog uitkijkpercentage wat zorgt voor meer impact voor jouw campagne.

WAAROM ONLINE ADVERTEREN BIJ STER?

Online marketing is constant in beweging. Je wil daarom zichtbaar zijn op kanalen die vertrouwd zijn bij je doelgroep, een groot bereik genereren en veilig zijn. We zetten de voordelen van online adverteren bij de NPO op een rij:

  • Snel inzetbaar 
  • Lage productiekosten
  • Veilig online netwerk en inzicht waar jouw reclame wordt geplaatst
  • Veel respect voor privacy van de gebruiker, cookieloos inzetten van online reclame
  • Prijs voor een campagne vanaf € 3.000

Commercialtest online video

Maximaal resultaat behalen met je ingezette budget, doelgroepen en kanalen? Laat pre-rolls testen door Ster met AdScan of AdMeasure. De resultaten van deze onderzoeken en commercialtests kun je gebruiken om je online videocampagne nog effectiever te maken. Zo ben je zeker van de beste aanpak en de beste creatie voor jouw branding campagne.

Nog meer impact met jouw reclamecampagne

Met online campagnes kun je met een beperkt budget al veel bereiken. Toch kan het voor je doelstellingen interessant zijn om een cross-mediale campagne op te zetten en ook te kiezen voor radio en tv. Met name voor doelstellingen gericht op naamsbekendheid, branding en het vergroten van de koopintentie is het interessant om te kijken naar een uitbreiding van je campagne over meerdere media. 

Ster Klantportal

Ken je onze Ster Klantportal al? De gebruiksvriendelijke tool biedt inzicht in jouw campagnes. Van uitzendschema tot campagne-overzicht, van facturen tot het direct aanvragen van campagnes: de Ster Klantportal biedt het allemaal. Meer weten? Onze accountsmanagers helpen je graag!

PRIJZEN ONLINE CAMPAGNES

Een online campagne is al met een beperkt budget mogelijk. Adverteren kan op de sites en in de apps van de NPO, afhankelijk van de doelgroep die je wilt bereiken. Ster heeft verschillende inkoopmogelijkheden voor online reclamecampagnes.

VASTE KOSTEN OP BASIS VAN BEREIK

Per formaat heeft Ster een netto prijs op basis van de CPM (cost per mille, kosten per duizend vertoningen).

Prijzen online adverteren

TARGETING ONLINE NPO KANALEN

Je kunt je online marketingcampagne targeten op tijd, device, context, online kijkcijferknallers, of specifieke programma's, websites of apps. Op deze manier zet je jouw online campagne in op de plekken daar waar je doelgroep zich bevindt.

Bereik en online targeting bij de NPO

RUN OF NETWORK of RUN OF Specifics

De campagne inzetten op het hele Ster-netwerk is ook een optie, dit noemen we Run of Network. Zodra een specifieke uitlevering wordt aangehouden, bijvoorbeeld een context, programma of device waar op ingezet moet worden, kies je voor een Run of Specifics-aanpak.

Online adverteren kosten

Wil je meer weten of een online campagne boeken?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Onderstaand is de whitepaper 'De beleving van online reclame' te downloaden. Hierin bekijken we aan de hand van de resultaten van kwalitatief en kwantitatief onderzoek hoe online reclame wordt ervaren. Aan de hand van 6 factoren die beïnvloeden hoe consumenten omgaan met online reclame zetten we uiteen hoe je dit in jouw voordeel kan gebruiken. En hoe jouw online reclame dus nog meer impact kan creëren. 

Aanvraag whitepaper

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul de bedrijfsnaam in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul een geldig e-mailadres in.

TOESTEMMING

NIEUWSBRIEF

Lees meer over bereik, doelgroepen en onderzoek naar reclame

Bereik en doelgroepen NPO

Onderzoek naar reclame en media